«Παραδοσιακή διατροφή έκφραση πολιτισμού, ιστορίας και τρόπου ζωής»


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το σχολείο μας ,το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου, από Παρασκευή 29 Μαρτίου έως Δευτέρα 1 Απριλίου, η τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στα  πλαίσια του προγράμματος «Παραδοσιακή διατροφή έκφραση πολιτισμού, ιστορίας και τρόπου ζωής» .


  Διοργανωτές και συνοδοί  της εκδρομής ήταν ο γυμνασιάρχης μας Κος  Χαλαστάνης Βασίλειος και οι καθηγήτριες  Κα Μιχαήλου  Παντελίτσα και Κα Αδαμαντίδου  Παρθενόπη .
Αφήνοντας πίσω μας το παραθαλάσσιο Φάληρο ανηφορίσαμε για τις ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας, μα κυρίως της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας ακολουθώντας τον ορεινό όγκο της Πίνδου και διασχίζοντας τον εύφορο και φιλόξενο Θεσσαλικό κάμπο.
  Σταθμοί μας ήταν τα Καμένα Βούρλα, η ζωοδόχος τεχνητή λίμνη Πλαστήρα-Μέγδοβα-Ταυρωπού στην Καρδίτσα όπου δοκιμάσαμε παραδοσιακά τοπικά προϊόντα, τα επιβλητικά Μετέωρα στην Καλαμπάκα και στο Καστράκι , η μαγευτική πόλη των Τρικάλων με τον όμορφο ποταμό Ληθαίο που τη διασχίζει δίνοντάς της χρώμα και εξαιρετική ομορφιά που σπάνια συναντά κανείς, τα γραφικά Γρεβενά, η πολυτραγουδισμένη και ξακουστή για τα λεβεντόπαιδά της, Σαμαρίνα, το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, η Μηλιά Γρεβενών με το «Παλαιοντολογικό Μουσείο», όπου βρίσκονται οι μεγαλύτεροι χαυλιόδοντες του κόσμου με ρεκόρ Γκίνες, τη Λάβδα Γρεβενών με το φημισμένο «Μουσείο Μανιταριών», ο εθνικός δρυμός της «Βάλια Κάλντα» και τέλος το Τρίκωμο και η κοινότητα του Ζιάκα με τα τοξωτά τους γεφύρια.
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο πρακτορείο «Μάνεσης» και στον οδηγό του λεωφορείου, τον κύριο Σωτήρη, για τις άψογες υπηρεσίες που μας προσέφεραν.
                                                                                                                                                      bg...

Δεν υπάρχουν σχόλια: