«Χρυσοπράσινο φύλλο, της αυλής, του κάμπου, του τόπου μας».


Κατά τη σχολική περίοδο 2012-13 στο σχολείο μας το Γυμνάσιο Νέου Φαλήρου υλοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με τίτλο: «Χρυσοπράσινο φύλλο, της αυλής, του κάμπου, του τόπου μας» με υπεύθυνη την καθηγήτρια κ.Μιχαήλου  Παντελίτσα και συμμετέχοντες καθηγητές των κ.Χαλαστάνη Βασίλειο και την κ.Αδαμαντίδου Παρθενόπη . Συμμετείχαν 35 μαθητές της Γ΄Γυμνασίου και παράλληλα και άλλοι μαθητές από τις άλλες τάξεις που βοηθούσαν με μεγάλη προθυμία στη συντήρηση του πράσινου του σχολείου μας.
  Στόχοι του προγράμματος ήταν τα παιδιά να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση, να κατανοήσουν ότι η φύση και η επαφή τους με αυτή συντελεί αποτελεσματικά στην ψυχική τους υγεία. Επίσης να μάθουν να συνεργάζονται και να αναπτύσσουν πνεύμα αλληλεγγύης και ομαδικότητας.
Ανάμεσα στις δραστηριότητες που είχαν έκαναν και μια τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στα Μετέωρα, στο Περτούλι και στην Ελάτη, στο Μέτσοβο, στα Ιωάννινα και στα Ζαγοροχώρια, με σκοπό να γνωρίσουν το πράσινο των περιοχών αυτών και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα χλωρίδας και πανίδας της χώρας μας. Να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους απλούς από επαρχιακές αγροτικές περιοχές και να συγκρίνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων της πόλης και της υπαίθρου.
  Τα παιδιά κατενθουσιάστηκαν, έζησαν μοναδικές στιγμές και αποκόμισαν πολλές εικόνες, τις οποίες θα έχουν μαζί τους για πάντα, για όλη τους τη ζωή και θα τις θυμούνται με νοσταλγία.
                                                                                                 

                                                                                                                               .bg.

Δεν υπάρχουν σχόλια: