‘’ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.OI ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ,ΜΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ;’’

Βιωματικές Δράσεις: Τάξη Α Γυμνασίου
2013-14
Υπεύθυνος καθηγητής: Βάσσος ΕλευθέριοςΟι στόχοι του project ήταν εμείς οι  μαθητές να αναγνωρίσουμε  έγκαιρα τα προβλήματα σε σχέση με το σχολείο και τους συμμαθητές μας και να τα επιλύσουμε. Μέσα από το μάθημα, να γνωριστούμε μεταξύ μας, να κατανοήσουμε τις αδυναμίες μας , να παραμερίσουμε τις διαφορές μας και να εντοπίσουμε τα κοινά μας σημεία και ενδιαφέροντα. Παράλληλα να μάθουμε να αναγνωρίσουμε τους κινδύνους και τα αρνητικά αποτελέσματα των νέων τεχνολογιών.
Οι στόχοι πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό. Πρώτα από όλα παρουσίασε κάθε συμμαθητής μας τον εαυτό του και αυτά και που τον αντιπροσωπεύουν, σε λέξεις και εικόνες. Κάναμε ανά δυο και έπειτα ανά τέσσερα άτομα ομάδες παραμερίσαμε τις διαφορές μας και εντοπίσαμε τα κοινά μας σημεία με γλαφυρά κείμενα  και ζωντανές ζωγραφιές. Κατόπιν εντοπίσαμε ατομικά και ομαδικά, τα θετικά και αρνητικά αποτελέσματα της χρήσης των νέων τεχνολογιών, προχωρώντας σε εικαστικές δημιουργίες. Έπειτα με αυτενέργεια και συνεργατικότητα όλη  ομάδα του project καταθέσαμε σε μια αφίσα τις θέσεις μας για την όσο γίνεται πιο εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Τέλος η συμμετοχή όλων  , η έμπνευση του κάθε μέλους της ομάδας του project η συνεργασία μας, η παραμέριση των διαφορών μας, επισφραγίστηκε με το θεατρικό δρώμενο που είναι επιλεγμένο από τα σχολικά μας βιβλία.


Βρήκαμε κοινό τόπο ενδιαφερόντων και προσκλήσεων για τη ζωή, γιατί αξίζει να υπάρχεις μόνο για να μοιράζεσαι και στο βαθμό που μοιράζεσαι…Εντοπίσαμε τα θετικά και αρνητικά γνωρίσματα της χρήσης του internet, που μας αφορά άμεσα και καταλυτικά. Σε μια εποχή πλήρους απομόνωσης, τραγικής εγκατάληψης και πολυάριθμων κινδύνων.


Εκθέσαμε τις θέσεις μας για το σχολείο του αύριο που σέβεται τον καθένα και δραστηριοποιεί τους πάντες. Διότι υπάρχουμε όταν συμμετέχουμε και αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: