1η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ

Το Σχολείο μας πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη του εκπαιδευτική εκδρομή στο Καρπενήσι και στα χωριά του Ν.Ευρυτανίας  με το πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με τίτλο "100 ΒΟΤΑΝΑ 1000 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ  ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ". Συνόδευσαν οι καθηγήτριες: Μιχαήλου Παντελίτσα (Οικιακής Οικονομίας και υπεύθυνη του προγράμματος),Τζινιέρη Κανέλλα (Φιλόλογος) και η Διευθύντρια του Σχολείου.
Μείναμε στο Καρπενήσι,την πρωτεύουσα του νομού που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από αντίστοιχες κωμοπόλεις σε ορεινά τοπία της Ευρώπης. Παραδοσιακή αρχιτεκτονική,αλπικά τοπία,ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι.
Αρχικά την 1η ημέρα επισκεφθήκαμε το παραδοσιακό ιστορικό χωριό Κορυσχάδες και το Μουσείο 
Εθνικής Αντίστασης. Ύστερα πήγαμε στο μαγευτικό Κεφαλόβρυσο όπου και φάγαμε με φόντο τον Καρπενησιώτη ποταμό και την καταπράσινη φύση γύρω μας. Το απόγευμα περπατήσαμε στα δρομάκια του Καρπενησίου.
Τη 2η ημέρα επισκεφθήκαμε τον Άγιο Νικόλαο,ένα παραδοσιακό χωριουδάκι όπου συναντήσαμε τα ....χιόνια περπατώντας στο δασικό μονοπάτι. Πήραμε συνεντεύξεις από το παραδοσιακό καφενείο για τις τοπικές σπεσιαλιτέ,τα βότανα και τα εδέσματα της Ευρυτανίας. Στη συνέχεια πήγαμε στο χωριό Γαύρος όπου και φάγαμε παραδοσιακά εδέσματα και το απόγευμα ανηφορήσαμε στο Μεγάλο χωριό που είναι και το πιο τουριστικό του νομού,για βόλτα στα πέτρινα σοκάκια του χωριού.
Την 3η ημέρα ο δρόμος μας ήταν προς το παραδοσιακό μοναστήρι του Προυσσού σε μια διαδρομή που κόβει την ανάσα από ομορφιά και πρωτοτυπία. Ευλαβικό το προσκύνημα στο ιστορικό μοναστήρι,ξενάγηση στο Μουσείο του, αγνάντεμα στο αλπικό τοπίο,ενθυμήματα  που έμειναν στο νου μας για πάντα. Επιστρέφοντας  σταματήσαμε για φαγητό και περάσαμε από το Μικρό χωριό.
Την 4η ημέρα  περάσαμε  από το παραδοσιακό χωριό Βούτυρο(!) όπου περπατήσαμε μια μεγάλη διαδρομή στο δασικό μονοπάτι για να φωτογραφήσουμε τη βλάστηση,τα δένδρα,τα νερά που έτρεχαν παντού. Χαρακτηριστική η απορία των μαθητών:"Κυρία παντού υπάρχει ένα ποτάμι!" Φάγαμε στον παραδοσιακό Γαύρο και με μεγάλη λύπη πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Ένα είναι σίγουρο,η Ευρυτανία θα μας μείνει μια αξέχαστη ανάμνηση!
Δεν υπάρχουν σχόλια: