ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ(Υπεύθυνη καθηγήτρια: Τζινιέρη Κανέλλα)
1ο ΜΕΡΟΣ
Α) Συμμετοχή Σε Συνδιοργανώσεις- ημερίδες-Ομιλίες

Ευαισθητοποίηση Συλλόγων Γονέων-Κηδεμόνων
Απολογιστικά στοιχεία για το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Γραφείο υποστηρικτικής συμβουλευτικής: Γραφείο ανοιχτού διαλόγου και επικοινωνίας»
Σχολικής χρονιά 20014-2015
Κ. Τζινιέρη Εκπαιδευτικός (ΠΕ02)–Σύμβουλος Ψυχ. Υγείας (MSc Ιατρικής σχολής Αθήνας ), υπεύθυνη για το σχολικό εκφοβισμό-σχολική βία

στο Γυμνάσιο Ν. Φαλήρου
1.Ομιλία-συζήτηση
Φορέας:Τζινιέρη K.- Αλεβίζος Σ. (από «Το Χαμόγελο του παιδιού»)
Θέμα: «Πώς θα συμβάλλουμε όλοι για ένα πιο ασφαλές σχολείο» 1. Σχολικός βία- εκφοβισμός,
2.«Οικογενειακές σχέσεις σε ημέρες κρίσης: τα όρια και η πρόληψη εφηβικής παραβατικής συμπεριφοράς.
Ημέρες:15-12-2014
Στο Γ/σιο Ν. Φαλήρου
(απόγευμα 6-9)

2.Τζινιέρη K. –Γ/σιο Ν. Φαλήρου-2Ο ΓΕΛ Αλίμου, 10ο ΓΕΛ Πειραιά
(σε τμήμα της Α΄Λυκείου) (σύνολο 285 μαθητές)
Παρέμβαση-ευαισθητοποίηση πρόληψη Στο πλαίσιο της δράσης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ «Καλέστε έναν Ειδικό για το Ασφαλές Διαδίκτυο».
πρωτοβουλία του ΠΣΔ, σε συνεργασία με τη Δράση Ενημέρωσης SaferInternet.gr και τη Γραμμή Βοήθειας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου για την καταπολέμηση της προβληματικής χρήσης διαδικτύου--4/5, 12/5-2015.

3.Α)Συνήγορος του παιδιού. Συμμετοχή σε συνάντηση ομάδας εκπαιδευτικών για το θεσμό των μαθητικών κοινοτήτων (εκδημοκρατισμός, εκσυγχρονισμός, συνδιαμόρφωση νέου πλαισίου)
Μετά από κάλεσμα συλλόγου εκπαιδευτικών Α΄θμιας εκπ/σης Αλίμου, Αργυρούπολης, Ελληνικού έγινε εισήγηση/ συζήτηση με θέμα «Σχολικός εκφοβισμός; μύθοι και πραγματικότητες
6/5-2015(απόγευμα).
Β) Παρεμβάσεις Πρόληψης
Α)Γ/σιο Ν. Φαλήρου (στους μαθητές της Γ΄ Γ/σίου):

2ωρη βιωματική δράση στους μαθητές του Γ1
«Πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού» Αξιοποίηση ειδικής ημέρας αφιερωμένης στην καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού (6-3-2015)
Β)Οργάνωση/πρόσκληση, Θεατρικής παράστασης από το θέατρο «Πόρτα», με τη συνεργασία της Δ/θύντριας του σχολείου κ. Δημουλέα Μ.(19-2-15).
Γ)Γ/σιο Ν. Φαλήρου (παρέμβαση στους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου)
«Διαδίκτυο: ένα χρήσιμο ή ένα επικίνδυνο εργαλείο;» Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ασφαλή χρήση του διαδικτύου(πρόληψη συμπεριφορών εξάρτησης, εκφοβισμού, αποπλάνησης.(23-3, 1-4, 2-4/2015).
Δ)Γ/σιο Ν. Φαλήρου (για τους μαθητές της Γ΄ Γ/σίου)
Επίσκεψη στο Μουσείο Ιστορίας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η θεματική ενότητα αφορούσε στο «Δικαίωμα στη λήθη», σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία τους.(16-3-2015)
Ε)Δύο συναντήσεις με το 15μελές του Γ/σίου Ν. Φαλήρου
Πρόληψη σχολικού εκφοβισμού ευαισθητοποίηση στην έννοια της διαμεσολάβησης
ΣΤ)Γ/σιο Ν. Φαλήρου (για τους μαθητές της Γ΄ Γ/σίου)
Επίσκεψη στον εκθεσιακό χώρο του ιδρύματος της Βουλής και συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Ερευνάμε και συζητάμε για τη δικτατορία της21ηςΑπριλίου1967»(Διαθεματική προσέγγιση των φαινομένων ρατσισμού, φασισμού και ναζισμού).(Νοέμβριος 14 – Απρίλιος 15)
Ζ)Συμμετοχή στο πρόγραμμα «Φιλοξενία», του Ιδρύματος της Βουλής για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα(Νοέμβριος 2014-Απρίλιος 2015)
Η)Στους καθηγητές του σχολείου
(εισήγηση-συζήτηση)Οργάνωση παιδαγωγικής συνάντησης με θέμα τη Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης γενικά: αναγνώριση και ένταξη μαθητών με μαθησιακές και συμπεριφορικές δυσκολίες.(7-11-2011).
           Γ) Συμβουλευτική                             
Απευθύνεται σε:
μαθητές
γονείς και κηδεμόνες
εκπαιδευτικούς
Συνεργασίες
Πανεπιστ. Αθήνας- Μονάδα εφηβικής υγείας, (Μ.Ε.Υ. ) Β΄Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστ. Αθηνών.
• Πρόγραμμα «Αριάδνη»: Πρόγραμμα κατάρτισης επαγγελματιών ψυχικής υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου (ΕΣΠΑ), (2012-13-14)
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΒΥΡΩΝΑ-ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ (ΑΕΡΕΑ)
ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων)- Τομέας Πρόληψης
ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
ΚΕΔΔΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΜΙΧΑΛΗΝΕΙΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ
ΚΕΣΥΠ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ΤΟΥ   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ    "ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ"

Η Ομάδα του Προγράμματος της Βουλής "Φιλοξενία" του Σχολείου μας παρουσίασε το πρόγραμμα της μαζί με τα άλλα 7 Σχολεία του Πειραιά στο Δημαρχείο της Νίκαιας στις 22 Ιουνίου 2015 ,7.45 μ.μ. με τους μαθητές Κωνσταντίνα Γκίκα,  Δημήτρη  Χ.αραλάμπους και Σκαφίδα Μαρία και με τους υπεύθυνους καθηγητές του προγράμματος Μαργαρίτη Σέβη (Καλλιτεχνικών),Τζινιέρη Νέλλη(Φιλόλογο) και Δημουλέα Μαρία (Φιλόλογο).  Συγχαρητήρια στην αξιέπαινη πρωτοβουλία της Βουλής και του κ.Καζάκου που την έφερε εις πέρας καθώς και στην σχολική Σύμβουλο  κ.Χρυσάνθη Κουμπάρου που επιμελήθηκε και οργάνωσε την όλη συνεργασία των Σχολείων.
Συγχαρητήρια και στους μαθητές και τους καθηγητές που αφιέρωσαν με ενθουσιασμό πολλές εξωδιδακτικές ώρες για την υλοποίηση του προγράμματος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: